Prins Teus I regeert over het Pin’ndoarp
19 - 11 - 2014

REUTUM – Afgelopen zaterdag is in residentie Bays de nieuwe prins aangesteld van Carnavalsvereniging De Pin’n. Dit is Prins Teus I (Gerard Groothuis). Hij koos Maarten Volker als zijn adjudant en samen vormen zij het 47ste duo van het Pin’ndoarp. Zij zullen het komende jaar regeren over Reutum en Haarle en daarbij steun ontvangen van de Raad van Elf. Hun lijfspreuk luidt: ‘Met’n mais an de koel en de beest op stal, viert wij machtig carnaval!’

Vanaf 22.00 uur werden zes Reutumse mannen naar voren gehaald die een serieuze kanshebber waren om de nieuwe prins te worden. Regel voor regel werden de kanshebbers getoetst op de cryptische omschrijving. Steeds viel een kandidaat af die niet voldeed aan de cryptische omschrijving. Tot het eind bleef het spannend wie over zou blijven. Hoewel twee geloofwaardige kanshebbers overbleven, werd de prins toch uit het publiek naar voren geroepen. Dit gebeurde op ludieke wijze door de kinderen van de nieuwe prins en adjudant. Zij onthulden de nieuwe hoogheden. Teus I en Adjudant Maarten mogen zich nu de nieuwe Prins en Adjudant van Reutum, Haarle en de Zoeke noemen. Het duo heeft al veel carnavalservaring en zijn al jarenlang gewaardeerde leden van De Pin’n.

Aftreden
Voordat het zover was bedankte Prins Henk I iedereen die had bijgedragen aan het fantastische jaar dat hij had meegemaakt. Onder begeleiding van de Pin’ngarde werd Prins Henk I tezamen met zijn Adjudant Gerard afgevoerd om plaats te maken voor de nieuwe hoogheid.

Hej’ tenoa?
Dit carnavalsjaar van de Pin’n is gegoten in het thema ‘Hej’ tenoa?’. In de feestelijke residentie Bays stond de prinswisseling in het teken van dit thema. Het werd op ludieke wijze opgevoerd en gepresenteerd door Luuk ter Haar met de ‘De Slimste’. Tevens werd door Prins Teus 1 en Adjudant Maarten de nieuwe website gelanceerd. Vanaf heden kan iedere carnavalsliefhebber op de hoogte blijven van het carnavalsnieuws in het Pin’ndoarp dat is vormgegeven in een nieuw en modern jasje op www.depinn.nl

Carnavalsviering
Voorafgaand aan de spannende onthulling werd een carnavalsmis gevierd in de Simon en Judaskerk in Reutum. De viering werd enthousiast bijgewoond met een feestelijke sfeer door muziek en zang. De carnavalsviering gaf het startschot voor een nieuw en veelbelovend carnavalsseizoen, een die we graag tegemoet zien met Prins Teus I en Adjudant Maarten als regeringsduo.