Ook in Reutum barst het carnavalsseizoen los
21 - 11 - 2016

Vrijdag is in residentie Bays de nieuwe regeringsprins aangesteld van carnavalsvereniging de Pin’n. Prins Ronald (Ronald Maatman) heeft Sander (Sander Telgenhof-Oude Koehorst) als zijn naaste adjudant gekozen en zij vormen samen de 49e duo van het Pin’ndoarp.

Zij zullen het komende jaar regeren over Reutum en Hoal en ontvangen daarbij steun van de raad van elf. Hun lijfspreuk luidt: Oons hoef ie niks te vertellen, wij bint toch niet te voorspellen!

Onthulling

In de feestelijke residentie Bays vond afgelopen zaterdag de onthulling onder groot gezelschap plaats. Deze gezelligheid werd op sfeervolle wijze opgevoerd door het blaaskapel en leden van carnavalsvereniging De Keistenen uit Agelo. Zij waren samen aanwezig om het startsein van het carnavalsseizoen te vieren. In een volle zaal werd op eervolle wijze afscheid genomen van Prins Erik I en adjudant Gerard. Na een aantal terugblikken op het vorige carnavalsseizoen werd het duo door de Pin’ngarde in een groot glas bier afgevoerd. Rond 22:00 uur verschenen twee smurfen. Volledig onherkenbaar in blauw gehuld, was het voor de aanwezigen een raadsel wie het nieuwe regeringsduo zal vormen. Om de aanwezigen een handje te helpen werden door de kinderen voorwerpen naar voren gebracht welke iets vertellen over het nieuwe regeringduo. Na een tijd was het eindelijk zover en kwam Sander als adjudant uit het smurfenpak gevolgd door zijn Prins Ronald I. Onder luid gejuich werd het nieuwe regeringduo verwelkomt. Ronald I en adjudant Sander mogen zich nu de nieuwe prins en adjudant van Reutum, Haarle en de Zoeke noemen.

Loat toch knapp’n

Dit carnavalsjaar is gegoten in het thema: Loat toch knapp’n. In de feestelijke residentie Bays stond de prinswisseling in het teken van dit thema. Het werd op ludieke wijze opgevoerd en gepresenteerd door Luuk ter Haar met Reutum Late Night. Voor oud-prins Erik 1 en adjudant Gerard was deze avond een ‘ha wat na moment’ aangezien voor hun het regering jaar ten einde liep. Zij kijken terug op een zeer geslaagd carnavalsjaar met vele mooie herinneringen. Als dank hiervoor hebben de hofdames een bos bloemen in ontvangst mogen nemen.

Carnavalsviering

Voorafgaand aan de spannende onthulling werd een carnavalsmis gevierd in de Simon en Judas kerk te Reutum. De viering werd enthousiast bijgewoond met een feestelijke sfeer door muziek en zang. De carnavalsviering gaf het startschot voor een nieuw en veelbelovend carnavalsseizoen. Een carnavalsseizoen die we graag tegemoet zien met prins Ronald I en adjudant Sander als regeringsduo.