Gala’s
25 - 02 - 2017

Pin’ndoarp bruist met twee fantastische gala’s.

REUTUM – Carnavalsvereniging De Pin’n uit Reutum kan terugkijken op twee topgala’s. Het aanwezige publiek kreeg in de rijk versierde zaal van residentie Bays een gevarieerd programma voorgeschoteld. De avond werd gevuld met dans en acts afgewisseld met buuts en korte filmpjes. Dit werd muzikaal begeleid door de liveband ‘Pin’n Pop’. Het publiek werd op deze manier volledig vermaakt. Prins Ronald I en zijn adjudant Sander kunnen met veel genoegen terugblikken op twee geweldige gala-avonden.

Playback en buuts
De avond begon met een playbackoptreden van de jeugd van de excellente Mariaschool. De jeugdige artiesten werden hierna bedankt door jeugdprins Jochem en prinses Tess. De opkomst van Prins Ronald I en zijn Adjudant Sander was een groot spektakel. De Prins kwam, gedragen op wolken, zwevend de zaal in terwijl adjudant Sander swingend de prins tegemoet kwam. Na het openingswoord van voorzitter Frank en de hoogheden was het tijd om het publiek een overdosis aan plezier te bezorgen. De gala startte direct met een voordracht van Klets en Kous met de dorpspolitiek, gespeeld door Maria Huiskes en Telka Groothuis. Beide dames ontvingen een staande ovatie voor de jarenlange verspreiding van alle roddels in het Pin’ndoarp dat ze dit jaar voor het laatst hebben voorgebracht. De roddelbuut werd gevolgd door een gastoptreden van de kinderen van de hoogheden. Beide hoogheden waren blij verrast door een muzikale medley. Gerard Vrerink wist het publiek smakelijk te vermaken met een buut als brandweerman, waarbij hij spuitend de ene naar de ander ervaring deelde met de aanwezigen. De gehele gala werd op voortreffelijke wijze door de liveband Pin’npop ondersteund met muziek en zang. Daarbij is ook het jubileumbedrijf Poppink in het zonnetje gezet voor al wat het bedrijf heeft betekend voor Reutum en Haarle. Als dokter Harry Zuurpruim bracht Arjan Flinkers de heren in de zaal kennis bij over het reilen en zeilen over het krijgen van kinderen door een vaderschapscursus te verzorgen. Ook de Dansmariekes ontbraken niet met hun polka en showdans waarbij de benen hoog in de lucht vlogen. Deel 1 van de gala werd afgesloten met een ‘haka’ gespeeld door het A-elftal van de VV Reutum. Op ludieke wijze werd zo de pauze aangekondigd.

Direct na de pauze was het wederom tijd om de nog niet gedeelde roddels te verspreiden onder de mensen. Dit werd gevolgd door een gastoptreden voorgebracht door de familie van de Prins die een levensloop van Prins Ronald I voordroegen. Dit schepte een mooi beeld van het leven van de Prins wat menigeen erg verraste. Ook in deel 2 van de gala mag de liveband Pin’n Pop niet ontbreken. Dit keer traden zij op met geweldige liederen. Vervolgens werd het publiek meegenomen in ene erg ‘flauwe’ buut van Mark Lokotte en Ivo Veelers. Als verhuizers werden ze erkend met een overdosis aan humoristische verhalen uit de ‘nieuwe’ doos. Ook het geloof ontbrak deze avond niet. Op het programma stond namelijk ook Pastoor H. Boontje (Danny Grundel) die op voortreffelijke wijze zijn geloof heeft overgedragen aan de mensen in de zaal. Met een heilige missie heeft hij zijn best gedaan om meer mensen naar de kerk te krijgen. De tijd zal leren of dit ook daadwerkelijk effect zal hebben, maar daar geloofd iedereen momenteel in. Het laatste optreden was de verkeersregelaar, gespeeld door Luuk ter Haar. De welbekende verkeersregelaar stuurde iedereen alle kanten op in alle windstreken van het land en sloot de gala met veel enthousiasme af. Gedurende de gehele gala nam Chiel Mensink als spreekstalmeester het woord op zich en had daarbij de eer om de fantastische buuts en muziekoptredens aan te kondigen.

Pin’n ovatie
In Reutum is het welbekend dat jaarlijks de ‘Gouden Pin’ wordt uitgereikt als onderscheiding voor iemand die zich op welke manier dan ook bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gmeeenschap van Reutum en Haarle. Dit jaar is deze onderscheiding vervangen door de ‘Pin’n ovatie’. Een onderscheiding die niet te onderscheiden is van hert carnavaleske kunstwerk op het Kuierplein van Reutum. Dit ‘beeldje’ symboliseert een staande ovatie voor de persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakte voor de Reutumse gemeenschap. Oud-prins Erik heeft de eer gekregen om deze onderscheiding te overhandigen aan Gert en Marika Warring. Vanaf 2002 hebben zij op zeer respectvolle manier een grote bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het carnaval in Reutum. Vele uren werden zonder moeite gebruikt om het niveau van het carnaval steeds op een beter niveau te krijgen dat dat zien we vandaag de dag met een glimlach overal terugkomen. Daarom kwam deze onderscheiding hem volkomen verdiend toe. Daarnaast werden onderscheidingen in ontvangst genomen door oud-prins Erik de eerste en zijn adjudant Gerard. Zij hebben een verleden jaar een geweldig carnaval gevierd in Reutum en omgeving.

Muziek en dans
De bezoekers van de gala-avonden konden ook volop genieten van muziek en dans. De Dansmariekes, bestaande uit Jeske Groothuis, Kristel Scholten, Julia Hulskotte, Ellis Oude Kotte, Ilona Kuipers, Marre Groothuis en Sofie Nijland brachten twee geweldige dansacts op de planken. Laurette Slaghekke, Kristel ter Haar en Anke Ensink hadden er wederom voor gezorgd dat de Dansmariekes uitstekend voor de dag kwamen. De liveband bestaande uit Ernst van Bruggen, Joost Hofman, Gilbert Rikkink en Lesley Broos heeft op professionele wijze de aanwezigen van muziek voorzien. Dit met uitstekend zangtalent van Dianne Wilmink, Ilse Hofman en Carmen Rikkink. Met een lang applaus gaf het publiek aan grote waardering te hebben voor de prestaties van de artiesten. En die waardering was er natuurlijk ook voor de mensen achter de schermen om de gala in goede banden te leiden. CV De Pin’n wil iedereen bedanken die op de een of andere manier heeft bijgedragen aan het welslagen van twee fantastische gala-avonden. In het bijzonder de galacommissie onder de inspirerende leiding stond van Mark Lokotte.