Bokverbranden
02 - 03 - 2017

WAARDIGE AFSLUITING CARNAVALSSEIZOEN CV DE PIN’N TIJDENS BOKVERBRANDEN

Vele feesten en een verscheidenheid aan activiteiten hebben ook dit jaar het carnavalsseizoen van De Pin’n rijkelijk gevuld. Toch komt deze fantastische – maar toch ook intensieve – periode tot een einde. Prins Ronald I en adjudant Sander kunnen met plezier en voldoening terugkijken op een carnavalsjaar met allure. Dit is dan ook op een waardige manier afgesloten tijdens het Bokverbranden.

Afsluiting seizoen
Zoals traditioneel gebruikelijk komen alle leden van CV De Pin’n en alle personen die op welke manier dan ook een steentje hebben bijgedragen tijdens het carnaval in Reutum, bij de residentie bijeen op dinsdagavond na het carnavalsweekend. Deze avond staat zoals bekend in het teken van het Bokverbranden. Deze avond wordt aangeboden door de residentiehouders Marije en Stefan Kötte als dank voor alle festiviteiten gedurende het carnavalsseizoen. Alle aanwezigen waren dan ook in vrolijke stemming en er werd veel gesproken over alle ervaringen, weetjes en gebeurtenissen die tijdens het carnavalsseizoen zijn voorgevallen. Voorzitter Frank Droste van De Pin’n trakteerde het publiek met een korte terugblik van hetgeen prins Ronald I en adjudant Sander hebben meegemaakt.

Zoals altijd is het laatste woord aan de hoogheid zelf en dat zal menigeen nog lang bijblijven. Prins Ronald I heeft een indrukwekkende terugblik op het carnavalsseizoen voorgedragen. Dit deed hij door verslag te doen uit zijn ‘carnavalsdagboek’. Zijn carnavalsdagboek begon op 2 augustus 2016 toen hij telefoon ontving met het gouden verzoek om prinscarnaval van het Pin’ndoarp te worden. Vervolgens werd activiteit na activiteit aangehaald eindigend met het Bokverbranden zelf op 28 februari 2017. Uit zijn woorden bleek dan ook dat hij alle 210 dagen met veel plezier heeft doorstaan resulterend in een bijzondere tijd met veel memories.

Bokverbranden
Rond tien over tien was het tijd om het einde van het carnavalsseizoen te vieren. Alle aanwezigen werden verzocht om zich naar de parkeerplaats van de residentie te bevinden. Hier werd door prins Ronald I en adjudant Sander – onder toeziend oog van iedereen – de bok in brand gestoken. De bok werd op vakkundige wijze door Gerard Eerdman in brand gehouden terwijl Sander nog wat ‘olie op het vuur gooit’. Ook het thema van het carnaval ontbrak niet tijdens het Bokverbranden. Onder het thema ‘loat toch knapp’n’ werden verscheidene vuurpijlen de lucht in gestuurd. Kortom, een fantastisch carnavalsseizoen die op voortreffelijke wijze is afgesloten.

CV De Pin’n wil iedereen bedanken die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan dit fantastische carnavalsseizoen onder begeleiding van prins Ronald I en adjudant Sander. Graag tot volgend jaar!